onsdag 14 april 2010

mjöd

Jag skall ställa till med mjöd i år.

Har hittat ett recept från Pirkka.fi...

MJÖD
8 L vatten
2-3 citroner
0,5 kg farinsocker
0,5 kg socker
1/4 tesked jäst

Tvätta citronerna med en borste och skala bort den gula skal-delen, och pressa ur juicen.
Lägg allt socker och skalen i en 10 L-hink. Koka upp hälften av vattnet och häll det över sockret. Blanda i citronsaften och resten av vattnet. Tillsätt jäst i den ljumma blandningen. Häll upp mjödet på flaska redan nästa dag. Lägg i några teskedar socker och några russin i varje flaska.
Det jäser klart SVALT PÅ EN VECKA, eller i rumstemperatur på ca 3 dagar.

Förvara svalt och förbruka inom en vecka.

1 kommentar:

Chipsoline sa...

Oh, thanx! :) We're gonna make some as well!