måndag 16 april 2012

Tandkrämsrevolutionen

Jag är eld och lågor över en ny tandkräm. Ja, tandkräm kan faktiskt vara livsomvändande! Jag har alltid använt "vanlig" tandkräm från affären. Som ju de flesta. Men väl dags för borstningen, då är det en plåga. Det spelar ingen roll hur lite jag använder. Hela proceduren äcklar mej. Att få tandkräm i halsen är hemskt. Blä. Men jag svängde in till Ekosoppi i lördags och plockade med mej en naturlig tandkräm från urtekram. Vilken skillnad! Jag kan nu borsta tänderna utan kväljningar och problem.

Jag valde Urtekrams Eukalyptus tandkräm, som smakar milt och friskt, inga bismaker alls. Konsistensen är tunn och känns "försvinnande" i munnen, för den skummar inte. Tänderna blir rena och man slipper mystiska kemikalier. Rekommenderar varmt åt alla.

Inci: calcium carbonate (krita), aqua, glycerin, xanthan gum, eucalyptus oil, commiphora myrrha oil, limonene. (Enda mindre bra ingredienser här är limonene som kan vara allergiframkallande).

1 kommentar:

Unknown sa...

HEj! Hoppas att du har kvar din blogg och ser min kommentar. Jag har alltid haft problem att borsta tänderna också, jag hatar allt med det. Jag hatar synen av tandkräm, smaken, lukten, känslan, äckligt äckligt äckligt! usch. Jag mår dåligt varje dag och jag har aldrig vågat byta tandkräm för jag är bara livrädd över att det är lika illa om inte värre för jag inte är van vid det.
Den tandkrämen du beskriver här, fungerar den fortfarande för dig?
Vart kan jag hitta den?
Maila mig GÄRNA om du ser det här. Så konstig grej, har aldrig träffat nån som har samma halvfobi som mig. usch. Jag mår dåligt bara av att tänka på det så jag lämnar det här.. Kommer förövrigt från sverige, stod att du bodde i Finland? Jag hoppas att affären du hittade den i finns här med.