tisdag 25 september 2012

"Nya ögon"

Jahapp. Lite liv i bloggen då igen.

I går (24.9 -12) opererade jag alltså ögonen på Medilaser i Tammerfors. Tekniken som användes var den allra nyaste nya: Smile (Small Insicion Extraction). Vilket in princip betyder samma sak som Femto men dom skär bara upp några millimeter av hornhinnan. Allt gick jättesnabbt (minuter) och var faktiskt mycket litet obehagligt. Bättre än jag förväntat mig. Fick åka hem en timme efter med droppar och skyddsglasögon. Före fick jag lugnande, så hemvägen sov jag mest. Nu ska jag droppa i ögonen några månader.

Jag ser bättre än med glasögonen redan (tror jag) men synen kommer att stabiliseras över dom kommande veckorna/månaderna. Det känns bra och jag är nöjd. Är glad att slippa dras med kontaktlinser och glasögon som varit ett irritationsmoment i flera års tid. En månad efter och om ett halvår skall jag på efterkontroller. Hoppas det visar som det ska! Fast det tror jag nog!

För dom som vill göra en likadan operation lönar det sig nog att gå till en ögonspecialist. Jag skulle först gå till en allmänkirurg i Vasa men op. blev inte av just pga att denna nu inte var specialiserad och visste tillräckligt. (Jag råkar ha lite speciell ögonform??) På Medilaser finns bra specialister som vet vad dom gör. Högklassig service! Åtm några av dom opererar också på bla Eira i Hfors.

Detta är ju inte helt gratis. Men jag tycker det är ett litet pris att betala för nästan felfri syn utan hjälpmedel. 


1 kommentar:

Jessica sa...

Bra jobbat! Grattis ti "nya" ögon. :)