Krusbärsmarmelad
1 liter bär
0,3 dl vatten
4,5 dl syltsocker
Snoppa och skölj bären. Lägg bären i en stor kastrull och koka i ca 5 minuter. Mosa bären mot kanten med en slev. Tillsätt sockret och låt småkoka i ungefär 45 minuter. Gör det s.k. marmeladprovet. Ifall gelen inte är tillräckligt fast, koka några minuter till, och gör provet igen. Häll upp på i ugn, ännu varma steriliserade glasburkar som sköljts med en vatten-atamonblandning. Koka även locken och skölj dem i vatten-atamonblandningen. Låt kallna, och förvara MÖRKT och KALLT.
Man kan variera marmeladen med kryddor som tex kanelstång, vaniljstång och mycket mera. Låt koka med, tag bort stängerna när kokningen e klar. När man använder syltsocker behöver man inte tillsätta atamon (konserveringsmedel) eftersom det redan innehåller sådant.
2 kommentarer:
Snygg bild förresten! Jag har inte kommit mig för att påpeka det tidigare.
Du orkar du med dina marmelader och grejer. Det är fint. :-)
Tack för bilden, den blev faktiskt bra! Ja he knappt så ja orkar na meir, teide äppeljävlan tar ALDRI sluuuuut fast hur ja än tillverkar diverse syltor åv dem...tror ja plocka fö mytchi heh...
Skicka en kommentar