fredag 23 mars 2012

Säg Nej till E och annat påhitt!

Något jag vill undvika är socker. Och inte bara det. SÖTA saker är farliga för mej. Dom säger att hjärnan minns, det tror jag. Men ibland behöver man iallafall en gnutta sötma till diverse - mycket sällan lagade - rätter. Någon enstaka efterrätt eller bakverk kan ju faktiskt tänkas bakas nåååågon gång.

Därför tänkte jag inspektera sockerhyllan igår kväll. Inget användbart där. De sötningsmedel de hade där (med stevia) var mycket förvillande. Jag läste på innehållsförteckningen. Maltodextrin som huvudingrediens?! Hyyi, läggs fort tillbaks i hyllan! Tänk någon stackare som skulle köpa det där i tro om att det skulle vara bättre än sockret. Aj aj jag ryser.

Enda sötningsmedel jag kunde tänka mej (såhär utan riktig grundlig efterforskning) skulle vara sukrin/äkta stevia från hälsokostaffären. Men tilloch med det är jag nog emot. Isåfall är nog rent socker bättre, fast jag inte rekommenderar det heller.

Pointen med detta? LÄS på innehållet och välj bort alla konstiga ämnen, var speciellt försiktiga med tex buljong, chips, vissa färdiga kryddblandningar osv där kryllar det av "roligheter". Idag kan vi inte ens lita på certifierade ekologiska produkter var det också kan smygas in sådant.

Inga kommentarer: