lördag 24 mars 2012

Om mat

Idag blev det en lång sovmorgon. Men som vanligt blir det frukost a´la ägg och bacon fastän lite senare. Det är ju så att man skall äta när man är hungrig inte bara för att klockan visar ett visst klockslag. Vågen visade uppmuntrande på minus idag. Har nu bestämt att skall bara väga mej EN gång i veckan från och med nu. Man skall inte bli insnöad på alla de 100g som kan kasta från dag till dag.

Till lunch/middag idag blir det ugnsstekt grisytterfilé med cayenne-svartpeppar. Till blir det aromsmör (eget) och kokt blomkål. Till det tänkte jag dessutom svänga ihop en tonfisk-feta-oliv sallad. Gott gott!
Så tittar man närmare på maten är det ju bara potatisen som är borta och blivit ersatt med blomkål och sallad. Det är ju nog inte alls så "ohälsosamt" och fanatiskt som folk kan få det att låta, hihi.

Det är viktigt att alltid åka mätt i arbetet, jag orkar så mycket bättre då. Man vet ju heller inte exakt NÄR man kommer att gå på matpaus, så förberedd skall man va! Hinner man inte tillaga något är ju ett stekt ägg, eller smörbredda ostskivor bra ersättning. Eller att ha en skål tonfiskröra klar i kylen funkar också.

Inga kommentarer: